menu Space details
power_settings_new

We're sorry, but space Grand venue in former factory is no longer available.

Unusual in Mannheim

We can provide many alternatives in Mannheim:

Capacity

Floor size: 60 sqm

Recommended number of guests: 1 - 25

Capacity standing icon

Standing

40

Capacity parliament icon

Parliament

20

Capacity banquet icon

Block

15

Capacity U Shape icon

U-Shape

10

Capacity theatre icon

Theatre

30

Pricing

Prices of this venue are available on request.

Cancellation policy: Full refund of fees for cancellation up to 30 days prior to event, 50% refund of fees for cancellation up to 7 days prior to event

Highlights (included): Elevator, Wheelchair access

Extras

The following Extras are available to book with this venue. Hover over the Extra with your mouse to view more details.

Coffee & Tea

On Enquiry

Water

On Enquiry

Lunch Standard

On Enquiry

Lunch Budget

On Enquiry

Flipchart

On Enquiry

Projector+Screen

On Enquiry

Mannheim workshop spaces Unusual TANKTURM Heidelberg image 0
Mannheim workshop spaces Unusual TANKTURM Heidelberg image 1
Mannheim workshop spaces Unusual TANKTURM Heidelberg image 2
Mannheim workshop spaces Unusual TANKTURM Heidelberg image 3 Mannheim workshop spaces Unusual TANKTURM Heidelberg image 4

Description

With this location in Heidelberg, an open space was created where culture and industry are to meet on a common ground. The stringency with which the historic architecture was complemented and enriched with new elements, is in the process to develop a radiance which, while the building it is used every day, enters the consciousness and opens up room for new synergies.

The venue is available for cultural activities, conferences and events. It is furthermore also a platform and a stage for modern forms of expression regarding fine arts, literature, music, theatre and dance as well as cross-over-events. Cautious interventions characterized the listed-building suitable dealing with the building. The striking shape and the exposed masonry of the outer envelope remained untouched as did the existing ashlar base as well as the windowsills. The roof construction was also preserved as a visible construction and given rafter insulation as well as a new, listed-building suitable cladding. Insulation between the rafters was applied to the windowsills. At the intersection of the two constructions, a narrow, continuous band of windows thus resulted for illuminating the roof top. It goes without saying that the water tank was also preserved as structuring, historic testimony. To illuminate the interior and spatially enlarge it, the tank was partly sawn open. Access is from below via a centrally positioned spiral staircase of steel. A fireplace turns the tank into an atmospheric lounge. An elevator ensures barrier-free access. On the lower tower storeys, the steel stairs grow into a kind of spatial sculpture wich links the different levels and, with its industrial material, adapts to the visible concrete construction.

This unique industrial space comes with a balcony, a gallery and a height of 5 1/2 meters.

Position

Contact Spacebase

Hi, my name is Nathalie Meyer.
At Spacebase, every workshop gets matched to one of our experts who'll help bring your idea to life. If you need help before this please get in touch: nathaliemeyer@spacebase.com +49 30 22012550

Can I help you find a space?

Ask for suggestions

Terms and conditions

Please read terms and conditions.

By clicking on "Publish", you agree to the terms of service, cancellation policy, privacy policy, and copyright policy.

Yes, I agree.
No, I do not agree.