Space details

Price on request

Request this space

Request space now to get a non-binding quote

Want to know how it works? Read more

Any questions? Get in touch directly: +49 30 9599 920-31

Share this space

Modern space for workshops and events

Unusual in Heidelberg.

Features

Verified space

Insured up to € 10m

Capacity

Floor size: 100 sqm

Recommended number of guests: 1 - 120

Capacity standing icon

Standing

120

Capacity parliament icon

Parliament

50

Capacity banquet icon

Block

n/a

Capacity U Shape icon

U-Shape

n/a

Capacity theatre icon

Theatre

60

Pricing

Prices of this venue are available on request.

Cancellation policy. Full refund of fees for cancellation up to 30 days prior to event, 50% refund of fees for cancellation up to 7 days prior to event

Extras

The following Extras are available to book with this venue. Hover over the Extra with your mouse to view more details.

Coffee & Tea

On Enquiry

Water

On Enquiry

Lunch Standard

On Enquiry

Lunch Budget

On Enquiry

Flipchart

On Enquiry

Projector+Screen

On Enquiry

Amenities

Wifi

Free Parking

Service Staff

Bathrooms

Kitchen

Elevator

Wheelchair access

Contact

Catharina

The space provider is available to answer your questions.

Send a message

Description

With this location in Heidelberg, an open space was created where culture and industry are to meet on a common ground. The stringency with which the historic architecture was complemented and enriched with new elements, is in the process to develop a radiance which, while the building it is used every day, enters the consciousness and opens up room for new synergies.

The venue is available for cultural activities, conferences and events. It is furthermore also a platform and a stage for modern forms of expression regarding fine arts, literature, music, theatre and dance as well as cross-over-events. Cautious interventions characterized the listed-building suitable dealing with the building. The striking shape and the exposed masonry of the outer envelope remained untouched as did the existing ashlar base as well as the windowsills. The roof construction was also preserved as a visible construction and given rafter insulation as well as a new, listed-building suitable cladding. Insulation between the rafters was applied to the windowsills. At the intersection of the two constructions, a narrow, continuous band of windows thus resulted for illuminating the roof top. It goes without saying that the water tank was also preserved as structuring, historic testimony. To illuminate the interior and spatially enlarge it, the tank was partly sawn open. Access is from below via a centrally positioned spiral staircase of steel. A fireplace turns the tank into an atmospheric lounge. An elevator ensures barrier-free access. On the lower tower storeys, the steel stairs grow into a kind of spatial sculpture wich links the different levels and, with its industrial material, adapts to the visible concrete construction.

This unique industrial space comes with a balcony, a gallery and a height of 5 1/2 meters.

Similar spaces

Contact Spacebase

Hi, my name is Franziska Polleit.
At Spacebase, every workshop gets matched to one of our experts who'll help bring your idea to life. If you need help before this please get in touch: franziska@spacebase.com +49 30 9599 920-31

Can I help you finding a space?

Ask for a space

Terms and conditions

Please read terms and conditions.

By clicking on "Publish", you agree to the terms of service, cancellation policy, privacy policy, and copyright policy.

Yes, I agree.
No, I do not agree.